دانستنی جنسی

درد قاعدگی چیست و چگونه درمان می شود؟

روش های کنترل درد قاعدگی

برای کاهش درد قاعدگی میتوانید از دم کرده های مخصوص استفاده کنید.دم کرده ی بابونه، سنبل‌الطیب و گل گاوزبان، تمشک و سرخ‌ولیک در کاهش درد پریود و ایجاد آرامش بسیار موثرند.

دردهای دوران قاعدگی، در زمره ی بیشترین شکایات و ناراحتی بانوان می باشد. این دردها گاه در دخترانی که تازه به سن بلوغ رسیده اند شدت بیشتری داشته و از نظر زمان نیز طولانی تر می باشد. درد ها به شکل دل پیچه، در ناحیه رحم و تخمدان ها، شکم و کمر  احساس می شود، نواحی درد در بانوان مختلف متفاوت می باشد .

 

درد قاعدگی

 

آغاز دردها از دو الی سه روز قبل از پریود بوده  و تا روز چهارم یا پنجم به طول می انجامد. دردها با علائمی مثل سردرد، تهوع، یبوست یا اسهال، خستگی و کوفتگی همراه بوده و در موارد شدیدتر درد با هیچ آرام بخشی تسکین پیدا نمی کند که در این صورت مراجعه به پزشک ضروری می باشد، زیرا احتمال ابتلا به بیماری های رحم و تخمدان وجود دارد.

 

شیوه های کنترل درد قاعدگی :

  • به علت از دست رفتن خون در این روزها، طبع بدن رو به سردی می گذارد، بنابراین باید برای پیشگیری از سرد شدن، تدابیری اندیشید. محدود کردن مصرف خوراکی های سردی چون، ماست، خیار، سرکه وترشی، سبزیجات وحبوبات(به علت نفاخ بودن) در این روزها توصیه می شود، می توان نوشیدنی هایی با طبع گرم مثل دمنوش زنجبیل، آویشن، بابونه، سنبل الطیب و زعفران را جایگزین نمود.

 

  • از حمام کردن در روزهای نخست، شنا در استخر و دریا و غواصی خودداری شود، زیرا منجر به تشکیل کیست های ریز تخمدان شده و سبب افزایش درد در دوره های بعدی می شود.

 

  • خوراکی هایی که دارای اسید های چرب فراوان می باشند مصرف کنید: ماهی، گردو، بادام سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ می باشند.

 

  • یک هفته پیش از آغاز پریود از مصرف غذاهای نفاخ مثل پیاز، حبوبات وسبزیجات پرهیز شود.

 

  • قرص آهن ومکمل های ویتامینی مصرف کنید. کم خونی یکی از دلایل مهم درد قاعدگی می باشد. و از آنجایی که بانوان به علت خونریزی های ماهانه بیشتر در معرض فقر آهن می باشند باید بصورت منظم وتحت نظر پزشک قرص آهن مصرف کنند. مصرف مکمل های دیگری چون روی، سلنیوم وویتامین D در این روزها توصیه می شود.

 

  • از انجام فعالیت های سنگین و حرکات ورزشی مثل دویدن و ژیمناستیک خودداری کنید.

 

  • مطالعات زیادی نشان داده است که مصرف این اسیدهای چرب که عمدتا در غذاهایی مانند ماهی، آجیل‌ها مثل گردو، بادام و یا دانه‌هایی مانند کنجد وجود دارد، سبب کاهش علایم دیسمنوره (درد هنگام پریود )می‌گردد.

 

  • یک هفته قبل از شروع پریود ، بهتر است از اسفناج (می‌توانید آن را بخارپز کرده و با ماست میل کنید که بسیار هم خوشمزه است)، تمشک و گردو استفاده کنید.

 

  •  همچنین برای کاهش درد قاعدگی از زعفران، رازیانه، ترخون، تره‌فرنگی، موسیر، فلفل‌سیاه، دارچین و پوست پرتقال بیشتری در موقع طبخ غذاها استفاده کنید.

 

  • برای کاهش درد قاعدگی میتوانید از دم کرده های مخصوص استفاده کنید.دم کرده ی بابونه، سنبل‌الطیب و گل گاوزبان، تمشک و سرخ‌ولیک در کاهش درد پریود و ایجاد آرامش بسیار موثرند. هریک از این دم کرده‌ها را می‌توانید به طور مجزا تهیه و به دلخواه خود در زمان پریود تان مصرف کنید.

 

  • لازم به ذکر است که این دم کرده های گیاهی در واقع گنجینه‌های علم پزشکی شرق است که به ما به ارث رسیده و با مصرف به جای آنها می‌توانید بسیار بهره ببرید.
  • بر خلاف گذشته که برای کاهش درد قاعدگی توصیه به استراحت می‌شد، در طب چینی انجام ورزش‌های بدنی و ذهنی آرام و در حد متوسط توصیه می‌گردد (مانند ورزش‌های تایی‌چی، یوگا) که سبب می‌شود تا شما در آرامش و تعادل بیشتری به سر برید.

 

  • ممکن است شما نسبت به خوردن این مواد میل زیادی داشته باشد، اما باید بدانید که مصرف این مواد در زمان پریود در تشدید مشکلات شما بسیار موثرند و اگر واقعا نمی‌توانید در برابر آنها مقاومت کنید، حداقل مصرف متوسط و کمی ‌از آنها داشته باشید.

 

  • مواقعی که بسیار کلافه و مضطرب‌اید، پنج بار از راه بینی نفس عمیق به درون بکشید و بیرون دهید. خواهید دید که در تخفیف درد قاعدگی شما بسیار موثر است.

 

  • وقتی در این دوران هستید سبک لباس خود را عوض کنید. شلوار جین کشی و تی شرت تنگ نپوشید بلکه لباسهای گشاد را انتخاب کنید. اجازه بدهید بدن شما نفس بکشد، به خصوص معده نیاز به نفس دارد. سعی کنید با پوشیدن لباس‌های گشاد خودتان را راحت نگه‌دارید و بتوانیدبه راحتی حرکت کنید. در این دوران به مد اهمیت ندهید بلکه خود را راحت نگه‌دارید. لباس‌های شل تا حدودی مشکل شما را برطرف می‌کنند.

     

    در طی دوران قاعدگی به بانوان و دختران عزیز توصیه می‌شود از لباس‌های زیر نخی و پنبه‌ای استفاده کنند، زیرا لباس زیر نخی، کمتر بوی نامطبوع می‌گیرد، هوا به راحتی از آن عبور می‌کند، درجه حرارت بدن را تعدیل می‌کند و شرایط راحتی را برای فعالیت‌های جسمانی فرد در این دوران فراهم می‌کند. لباس‌های زیر نخی و پنبه‌ای خود را زود به زود تعویض کنید و بشویید.

 

  • اگر استفاده از نوارهای بهداشتی معطر، منجر به سوزش ناحیه تناسلی شود، از مصرف آن‌ها اجتناب کنید، زیرا این دسته از وسایل بهداشتی، علاوه بر سوزش می‌توانند منجر به بروز عفونت شوند و بوهای نامطبوعی در آن قسمت ایجاد کنند.

 

درد قاعدگی

  • رعایت بهداشت

    • در طول عادت ماهانه، به محض این که نوار بهداشتی شما کثیف شد، آن را عوض کنید. در صورت عدم تعویض نوار بهداشتی برای مدت طولانی، اکسیژن‌رسانی کم می‌شود و شرایط برای رشدونمو باکتری‌ها در ناحیه تناسلی مهیا می‌شود. این باکتری‌های بیماری زا، وارد مهبل شده و مشکلات عفونی را برای شما ایجاد می‌کنند.

     

    • ناحیه تناسلی و بیرون واژن را حداقل روزی یک تا دو بار بشویید تا بوی نامطبوع حاصل از خونریزی قاعدگی، کاهش پیدا کند.
    • شستشوی بیرون ناحیه تناسلی، با آب و صابون‌های بهداشتی به جلوگیری از عفونت کمک می‌کند. البته لازم به ذکر است که این کار باید به آرامی انجام بگیرد و پس از شستشو، منطقه تناسلی باید به وسیله دستمال بهداشتی خشک شود. باقی ماندن هر گونه رطوبت در منطقه تناسلی، زمینه را برای رشدونمو باکتری‌های بیماری زا و بروز عفونت فراهم می‌کند.

     

    • پس از پایان دوره قاعدگی، از صابون‌های بهداشتی برای شستن بیرون واژن خود استفاده کنید تا هر گونه آلودگی ناشی از خونریزی پاک شود و امکان بروز هر گونه عفونتی کاهش یابد.

     

    • خانم‌ها باید توجه داشته باشند که شستن و خشک کردن ناحیه واژن، باید از سمت جلو به عقب باشد. عکس این حرکت منجر به انتقال عفونت‌ها از ناحیه مقعد به سمت واژن می‌شود.

     

    • به علت باز بودن دهانه رحم در دوران قاعدگی، توجه به بهداشت فردی در این دوران بسیار ضروری است و عدم رعایت بهداشت ممکن است باعث ایجاد عفونت و عوارضی مانند نازایی در آینده همراه باشد.

     

  • نکته- علل بوی نامطبوع در قاعدگی:

    – اگر فردی هستید که بوی ناشی از قاعدگی در شما بسیار شدید و تند است، ابتدا باید بدانید که به موقع نوار بهداشتی خود را عوض کنید. عدم تعویض به موقع نوار بهداشتی باعث ایجاد بوی نامطبوع می‌شود.

    – اگر با ترشحات و یا بوی تند غیرعادی در طی دوران قاعدگی خود مواجه هستید، حتماً به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا مشخص شود آیا به بیماری‌های عفونی و قارچی و باکتریایی ناحیه واژن مبتلا هستید یا نه.

    – ابتلا به بیماری‌های منتقل شونده از راه تماس جنسی نیز ممکن است چنین علائمی داشته باشد که باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

    – یکی دیگر از مواردی که منجر به بوی تند و شدید در آن ناحیه می‌شود، ابتلا به سرطان ناحیه تناسلی می‌باشد که باز هم باید توسط پزشک مورد معاینه و بررسی قرار گیرد.

    – همچنین زنان مبتلا به دیابت ممکن است چنین علائمی همراه با قاعدگی خود داشته باشند.

    – خانم‌هایی که آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند نیز ممکن است دچار بوی تند ناحیه اندام تناسلی شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا