راه‌های مواجهه با بارداری ناخواسته

بارداری ناخواسته (2)

بارداری ناخواسته

 

پس از سالها برنامه ریزی دقیق و حساب و کتاب کردن ممکن است با یک تست مثبت بارداری، همه این برنامه‌ها به هم بریزد و شما با بارداری ناخواسته مواجه شوید. بهتر است بدانید که شما تنها نیستید و حدود نیمی از بارداری‌ها سالانه در آمریکا ناخواسته است. این اتفاق در سنین بالای 45 بیشتر اتفاق می‌افتد. واقعیت این است که بارداری ناخواسته تا زمانی که شما یائسه نشده اید احتمال دارد.

شما ممکن است با این خبر با طیف گسترده‌ای از احساسات از جمله عدم اعتقاد، خشم، ترس، وحشت، هیجان، خجالت مواجه شوید اما بهتر است در این باره بیشتر بدانید.

 

امروزه یکی از شاخص های سلامت جامعه، میزان بارداری های ناخواسته است. با وجود در دسترس بودن روش های پیشگیری از بارداری، به دلیل به کارگیری روش های سنتی یا کاربرد نامنظم و ناصحیح روش های پیشگیری، هنوز نسبت قابل توجهی از بارداری ها (بیش از 25% تا بیش از 35% در مناطق مختلف) در ایران ناخواسته رخ می دهد . آمارهای موجود حاکی از تخمین سالانه ی حدود ٨٠ هزار سقط عمدی در ایران هستند که عمدتا به دلیل بارداری های ناخواسته می باشند .

 

بارداری و زایمان تجارب پرتنشی برای زنان محسوب می شوند ، این واقعه از طرفی با شعف و ارضـای خاطر و از سویی با نگرانی‌هایی در ارتباط با پذیرش باروری و تغییر در نقش‌هـای خانوادگی و اجتماعی همراه است . زنان برای سالم گذراندن دوران بارداری، زایمان و مراقبت از کودک نیاز به آمادگی دارند . این در حالی است که مواجهه با بارداری بدون برنامه و عدم موافقت با بارداری، دوران حاملگـی را با ترس، نگرانی و اضطراب بیشتر همراه می‌کند .

 


راه‌های مواجهه با بارداری ناخواسته

 

تنش های دوران بارداری به طور معنی داری افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهند . بین اضطراب، افسردگی، پرخاشگری، اختلالات وسواسی جبری و روان پریشی در زنان با بارداری خواسته و ناخواسته تفاوت معنی داری گزارش شده است . هم چنین افت کیفیت زندگی، اقدام به خودکشی و وقوع رفتارهای مخاطره آمیز مانند مصرف الکل و سیگار در مادرانی که دچار بارداری ناخواسته شده اند، بیشتر بوده است .

 

عمده‌ترین گروه آسیب‌پذیر در بارداری های ناخواسته، زنان و کودکان آن ها مـی‌باشند . در مطالعات مختلف اثرات نامطلوب عدم موافقت زنان با وقوع بارداری بر سلامت جسمی و روانی مادر و کودک و بر کاهش رضایت زناشویی عنوان شده است . بارداری ناخواسته با افزایش سقط عمدی، زایمـان زودرس، وزن کـم موقـع تولـد همـراه است  .

 

زنان در بارداری ناخواسته، مراقبت های بارداری و رفتارهای بهداشتی کمتری را اتخاذ می کنند و به دلیل موافق نبودن و عدم سازگاری مادران با پدیده ی فرزنددار شدن، احتمال سوءتغذیه و مرگ و میر، احتمال وقوع غفلت، سهل انگاری و بدرفتاری در کودکان این مادران بیشتر است.

 

بازگشت به سبک زندگی سالم در بارداری ناخواسته‌

درست است که بارداری ناخواسته شما را غافلگیر کرده است و شاید شما عادات غذایی یا سبک زندگی داشته‌اید که چندان سلامت نبوده است اما باید بدانید که هیچ وقت دیر نیست و به محض آنکه متوجه شدید باردار هستید باید این عادت‌های بد را کنار بگذارید.

 

عادتهایی مانند استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی‌های الکلی باید بلافاصله متوقف شود. این مواد می‌توانند بر سلامت روان کودک تاثیر بگذارند. حتی داروهایی که پزشکان گوناگون برایتان تجویز کرده‌اند حالا و با تایید بارداری باید توسط پزشک بررسی شود چون ممکن است مصرف آنها در بارداری خطرناک باشد.

 

بارداری ناخواسته
بررسی رفتار زنان در مواجهه با حاملگی ناخواسته

 

حمایت همسر در بارداری ناخواسته

خوشبختانه در موضوع بارداری ناخواسته شما تنها نیستید و لازم نیست به تنهایی با آن روبه‌رو شوید. همسر شما این موضوع را درک می‌کند و کنار شما خواهد بود. فقط به خاطر داشته باشید که ممکن است او هم مانند شما نیاز به زمان داشته باشد تا خودش هم با این موضوع کنار بیاید. حمایت در این موارد بسیار بااهمیت است. دوستان، خانواده و زوج‌های دیگری که تجربه بارداری ناخواسته را داشته‌اند می‌توانند در این مسیر کمک زیادی به شما بکنند.

 

راه های پیشگیری از بارداری ناخواسته

همه ما از اتفاقات نامنتظر اجتناب می‌کنیم تا بتوانیم توانایی اداره زندگیمان را پیدا کنیم. بارداری ناخواسته در فهرست همین اتفاقات نامنتظر قرار دارد. اگر می‌خواهید از بارداری ناخواسته پیشگیری کنید موارد زیر را رعایت کنید:

 

اگر از نظر بارداری فعال هستید حتما از گزینه‌های پیشگیری از بارداری استفاده کنید یا از همسرتان بخواهید این کار را بکند.

 

در صورت داشتن رابطه جنسی محافظت نشده از قرص ضد بارداری اضطراری استفاده کنید.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *